Article Featured
Cosmin Savu

Lumea interlopă se ghidează după propriile reguli. În spatele acestora sunt resorturi psihologice, comportamente care pot fi decriptate de către specialişti. Această lume trebuie întâi înţeleasă pentru a putea fi reparată.


CE E ÎN MINTEA UNUI CRIMINAL?

Mihai Copăceanu este psiholog, doctor în medicină, autor, specialist în adicții. A aprofundat studiile de psihologie prin burse de cercetare la Universitatea din Bologna, la Colegiul Balliol (Universitatea Oxford) şi la Universitatea din Londra. A absolvit un program masteral în adicţii la Institutul de Psihiatrie din cadrul King’s College din Londra. Astăzi locuieşte la Sibiu şi consiliază în zona sa de expertiză.

article image

Am avut un dialog cu psihologul Mihai Copăceanu despre mecanismele grupului infracțional, despre ce gândește și de ce trăiește un infractor așa cum trăiește. O perspectivă pshilogică asupra crimei organizate, o privire aruncată in mintea criminalului venită de la un psiholog specializat, care a studiat în Italia și Marea Britanie, dar și în penitenciare exact comportamentul celor care fac parte din lumea criminală. Am pornit cu întrebarea clasică: cum funcționează relațiile dintr-un grup infracțional organizat?